diumenge, 8 de juliol del 2012

Parlament concert Enllaçats per la música, 6 de juliol

PARLAMENT ENLLAÇATS PER LA MÚSICA


Aquest concert està emmarcat en la campanya Enllaçats pel català, sorgida d' un grup de professors i professores, com a símbol de protesta contra les malifetes del Govern a la nostra llengua, entre altres, deixar-la com a simple mèrit a l'administració autonòmica, reduir la seva presència a la TV pública, i amb una política d'atac continu a la nostra comunitat lingüística, que no podem acceptar. Aquesta campanya, que ha tengut una gran acollida per part del poble, ha suposat una penjada de llaços quadribarrats als diferents centres educatius de les Illes i, fins i tot, a Ajuntaments, cases particulars i edificis emblemàtics. Fruit de tot això, ha1 sorgit la iniciativa Enllaçats per la Paraula, que ha consistit en diferents jornades de lectura continuada en1 català, que també ha rebut molt de suport. Els llaços també han arribat al Principat, al País Valencià, a l'Alguer, a la Franja i a Perpinyà. Fins i tot han arribat al Parlament Europeu.

El llaç és el símbol de la resitència i ens uneix en la defensa de la nostra llengua i cultura. Ha estat aquesta iniciativa i les ganes de passar una nit sentint música en català les que han inspirat Enllaçats per la música. A més, la música és un llenguatge universal que arriba a tothom, és l'expressió cultural de cada comunitat lingüística i ajuda a mantenir viva una llengua, en aquest cas, la nostra.

Així va néixer la idea d'aquest concert i tenim la sort de comptar amb músics d'estils diferents, uns més coneguts, uns altres no tant i, fins i tot tenim representants del món del circ, i tots ells col·laboren en aquesta diada de manera totalment altruista, la qual cosa és d'agrair i mereix tot el nostre reconeixement. A més, han facilitat molt les coses i han fet que l'organització d'aquest concert sigui més senzilla. A tots ells i elles, gràcies.

També voldria agrair el suport de les diferents entitats: Joves de Mallorca per la llengua, l'Obra Cultural Balear, l'STEI Intersindical i Músics per la llengua, perquè sense la seva ajuda tot això no hauria estat possible, sense cap dubte. I també volia anomenar unes quantes persones concretes: en Rafel Sedano, que s'ha encarregat d'aspectes tan importants com demanar la plaça, l'escenari i l'equip de so, l'ajuda incondicional dels meus companys, en Pere Antoni Bennassar i na Cati Calvo que fan una tasca molt eficient i necessària. No podia deixar d'esmentar la bona feina d'en Pere Sánchez per la seva tasca de presentador d'aquest esdeveniment, igualment als Joves per la llengua que realitzen una bona tasca aquesta nit. A en Tomeu Martí que també hi ha aportat el seu granet d'arena, al dissenyador del cartell Jaume Vich, a n'en Macià Calafat que ens ha ajudat amb la difusió a la premsa i a na na Ma Antònia Font, que fou la primera persona amb qui vaig parlar i que em va donar tot el seu suport .

Podria anomenar un parell de persones més però ara, a qui vull donar les gràcies, és a tots vosaltres per haver vengut. Unirem forces per protegir la nostra llengua i perquè se la respecti com cal.

Aquesta nit gaudim d'una festa reivindicativa i tenim el gust d'estar Enllaçats per la Música!