divendres, 26 de març del 2010

Vos present el meu grup-classe d'aquest any!





   Amb aquesta nova entrada vos vull presentar el meu grup de PQPI de l'institut de Campos. Estic molt contenta amb ells. Aquest any els estic fent classes de català, de castellà, de socials i d'ètica, estic quinze hores amb ells i la veritat és que hi estic molt bé. Precisament això és el que m'agrada d'estar al departament d'orientació enlloc d'estar al de la meva especialitat, el de català, que tens un grup reduït amb qui estàs moltes hores i te'ls fas ben teus. De totes maneres, deu dependre del grup que te toqui i de la bona sintonia que hi hagi per ambdues parts.


 Aquest any hem encetat un projecte molt engrescador. A través de poder  fer feina amb internet, l'alumnat ha pogut estar en contacte amb una poetessa de Catalunya, Carolina Ibac i Verdaguer, amb la qual hem començat un projecte que acabarà a final de curs. A partir del fet que la poetessa ens va dedicar un poema sobre la pau La pau ens esperaens va proposar que pensàssim un tema, setmanalment, i ella el convertiria en poema. Finalment, la cosa ha anat més lluny i ens diu que, a final de curs, els recollirà en un poemari que serà publicat, el pròleg del qual vol que l'escrivim nosaltres. Tota aquesta empresa ens ha motivat moltíssim. El títol del llibre l'autora ja el té pensat, Tu ets la teva estrella. Tot això m'ha ajudat moltíssim a acostar-los a la poesia, un món que veien molt llunyà. 



  També han fet un curset, amb persones de fora del centre i especialitzades en diferents temes, sobre sexualitat, nutrició, assetjament escolar i drogues legals.  A la tercera avaluació, el meu alumnat haurà d'explicat tot l'après a l'alumnat de 2n d'ESO de l'institut. Tenc moltes de ganes de veure'n els resultats.


  Finalment, explicar-vos que hem creat un blog grupal per treballar tots els aspectes referents a la comunicació i cada un d'ells també ha creat el seu propi blog personal. La veritat és que està funcionant molt bé. 

  Vos he penjat un parell de fotos del grup preparant el decorat per a la mostra de cuina que farem la setmana que ve a l'insti, inspirada en la Grècia antiga i els seus Déus i amb les seves Deesses. Bon profit idò!

         

6 comentaris:

Antònia ha dit...

Ue...

Joan Lladonet ha dit...

És un grup reduït, però sembla molt feiner i com que els campaners i les campaneres ho solen ser, de feiners, segur que el que es proposaran ho aconseguiran, fins i tot aprovar el curs i aconseguir el Graduat d'ESO. Ànim i endavant!

Carolina Ibac ha dit...

Uau! Com curreu nois!

Ja us he penjat a:

http://somniturquesa.com/tu-ets-la-teva-estrella/

Molts petonets, pecupins i pecupines!

...miryam... ha dit...

Hola Antònia!! gràcies per dedicar-nos aquest racó per a nosaltres. Jo també estic molt contenta de tenir-te com a tutora i esper que a final de curs com amiga...Bé només dir-ta aixó... Ah i no vull perdre es contacte amb TU! Adeu una abraçada ben forta! *miryam*

Antònia ha dit...

Moltes gràcies per les teves paraules, ets molt aguda. Estic molt contenta del progrés que has fet al llarg del curs, com a alumna i com a persona, has madurat molt i això t'anirà molt bé de cara a un futur. Clar que seguirem en contacte, has de fer de cangur del meu petit, no? eheheh. Besades

...miryam... ha dit...

Wuooouu gràcies! sa veritat m'agradaría fer de cangur :P perqué m'encanta dedicar tot el meu temps lliura amb el nins i nines... No estaria malement tenir el teu petit, si ho tengues que fer ho cuidaria com uns dels meus! bé adeu i gracies per tot aquest temps! Una abraçada!