diumenge, 3 de gener del 2010

Comentari sobre l'enquesta "Què significa per a tu el nadal?

      Amics blocaires, moltes gràcies per les vostres votacions. Encara no s'ha acabat el temps per votar aquesta enquesta, però volia fer-ne un petit comentari.

      Pel que es veu, la major part de les persones que han votat pensen que el nadal és temps de reunió familiar. L'altra major part pensa que és un goig per als infants. Ben apropet li segueix el sentiment de nostàlgia i amb menys vots, el nadal no té sentit o és un temps per recordar els ser estimats que ja no hi són. No hi ha hagut ningú que pensàs que el nadal significa que la família hagi d'entrar en crisi, cosa que m'ha sobtat ja que se sol comentar, temps de reunió famíliar, temps de discussió familiar, ehehhe.


     Bé, seguirem un parell de dies més amb aquesta enquesta i llavors en posaré una de nova. Una altra vegada, moltes de gràcies per donar vida al meu blog!!!

5 comentaris:

Pere ha dit...

Realment a l'enquesta tenies una doble intenció, esbrinar si realment els que han votat tenen la sensació personal (en les seves famílies) que hi ha una crisi. Jo pens que qui ha contestat ho ha fet de forma genèrica, a veure si m'explic: jo puc pensar que el Nadal és temps de reunió familiar (i ho és, sobretot si t'has de retrobar), i també de crisi, dins d'aquesta reunió familiar, si la hi ha d'haver.

Joan Lladonet ha dit...

No hi ha de què!

Antònia ha dit...

Bon dia Pere, realment vaig decidir fer l'enquesta per provar i se'm va ocórrer això del nadal perquè just havia fet l'escrit de "Les vacances de nadal", però no tenia cap intenció de descobrir res. És veritat que, per a una mateixa persona, el nadal pot tenir moments de felicitat, de crisi i pot ser nostàlgic però, les persones que voten, prioritzen una de les opcions per damunt de les altres. Per a uns el nadal és més trist que per a uns altres i a la inversa.Realment aquest problema hi és a gairebé totes les enquestes, perquè mai no és tot blanc o tot negre.

Unknown ha dit...

Se senten moltes crítiques quan xerram de Nadal. Molts de comentaris en contra del que representen; molta gent que diu que viu aquests dies amb total normalitat... Tu saps Antònia que sempre dic que aquests dies no m'agraden, que són molt pesats, que pas... però, ara faré una confessió: no pas d'aquestes festes perquè m'afecten (i crec que és a tothom que li afecten). M'afecten tan amb aspectes positius com negatius, fan pensar molt. Abans les considerava unes festes familiars; mentre hi érem tots m'encantaven. Ara me fan pensar en aquells que no hi són (això és el que he votat), tu saps perquè. Qualsevol fet de la vida et pot fer canviar d'opinió.
Això sí, enguany són molt bones festes perquè amb la nova personeta que ha entrat a les notres vides les hem tornades a viure. En realitat les festes de Nadal són dels infants (és igual com les visquem els adults)

Antònia ha dit...

Catita, m'ha encantat el teu comentari, sobretot per la sinceritat i la naturalitat amb què expliques els propis sentiments. I tens tota la raó amb el que dius. I tens raó, amb els infants el nadal adquireix un sentit molt especial. Besadetes guapa.