divendres, 13 d’agost del 2010

Tots els infants neixen motivats...

   

    Els infants neixen motivats per a fer totes les coses, per a conèixer, per a investigar, per a ensumar, per a participar, per a llegir, per a cantar, per a aprendre... i la base d'aquesta motivació és fer-ho davant dels pares ja que cerquen la seva aprovació constantment. 

   Aquest escrit el faig després de veure la gran motivació amb què es desperta el meu fill de dos anys per viure el dia al màxim i conèixer coses noves. Tot i que també coneix el mal humor, a l'hora d'acceptar alguna petita frustració, sempre mostra entusiasme pels moments que viu i, el més important, aquest entusiasme i felicitat existeixen quan ho comparteix amb els seus pares i familiars. Això vol dir que necessita la nostra atenció i aprovació constants per assaborir les seves vivències i els seus petits èxits. Un exemple d'un petit èxit seu seria torcar-se la boca després de menjar. Un gest tan rutinari sempre és bo que sigui valorat pels pares i, el més important, que ell se senti valorat i amb energia per a seguir aprenent i volent fer les coses bé. Per tant, consider que és important valorar les petites coses que fan els petits, per insignificants que siguin, perquè això els fa molt feliços.

    I per què poden arribar a perdre aquesta motivació per a fer les coses? Tot i que depèn del propi caràcter, una part responsable important són els pares que, inmersos en les preocupacions quotidianes, moltes vegades no paren esment a les necessitats d'atenció dels seus fills i no valoren suficient els petits reptes que van aconseguint. Sobretot quan els fills van creixent ja que pareix que no necessiten tanta d'atenció, però cada vegada en necessiten més.

     A l'institut ens trobam fracàs escolar per aquesta manca de motivació. Nins que no tenen ganes de fer res, sense esma, i que es veuen incapaços de fer una o amb un tassó. En realitat, no són conscients de les capacitats que tenen i de les coses que poden arribar a fer molt bé. Arrosseguen una baixa autoestima que no els deixa concentrar-se, ni exigir-se a si mateixos. Són insegurs i així fan les feines, quan les fan, de manera insegura.      Ben cert és que aquests nins varen néixer motivats per a aprendre, però el decurs de la vida i diferents situacions personals els ha duit a no mostrar interès per res. Són víctimes de la vida que els ha tocat viure, fins i tot aquells que tenen una família benestant, però que tal vegada no ha valorat prou els petits esforços quan era el moment, entre altres causes que hi pugui haver.


      Això vol dir que sempre s'han de responsabilitzar els pares de tot el que passa als seus fills? Evidentment no, però tot el que es pugui evitar sempre anirà bé i tot el que es pugui saber à priori, també.


      


      


    7 comentaris:

onatge ha dit...

Antònia ets una bona mare i intentes ser una bona mestra, tal com dius en el teu escrit és molt important l’atenció i l’aprovació de moltes coses que fan els infants. Però quantes vivències no es perden els pares en funció de veure un partit de futbol, de mirar –no veure- la televisió, mirar qualsevol revista, entre d’altres...? Alhora també s’han fabricat i es fabriquen unes joguines que no ajuden gens a despertar la imaginació i aptituds dels infants..., ara tot són tecles, botons, sons, llumetes. Hi ha pares que no són conscients que el fill/a se’l miren com volent dir “ja està aquí” i res més, no veuen que l’infant és una personeta petita però que tot el que aprèn i sent l’ajuda en els seus fonaments interiors. Bé potser no em sé explicar prou bé, però em sembla que entendràs el que vull dir...

Des del far.
onatge

Nat ha dit...

Hola, la primera vegada que vaig llegir sobre la motivació, també em va sorgir la pregunta de que si la motivació és innata perquè alguns nens i joves es mostren tant desmotivats???, onatge ha donat algunes pistes, jo també crec que el temps i la mandra per fer coses, el no viure cada dia com un dia nou i especial acaben "matxacant" la motivació, no cal buscar-la doncs, cal despertar-la!!!

Jaume Sastre ha dit...

Antònia aquest articles es molt impactant, però reflecteix una cosa molt hsbitual a l'institut avui en dia. Molt bo i ben cert, com to el que dius.

Una abraçada.

lupe romero bustos ha dit...

Hola Antonia me urge saber la fecha y hora del examen ,ya que he hecho muchisimos intentos de comunicarme con el instituto y los compañeros no saben. Graciass =)

Filadora ha dit...

Quina gran responsabilitat ser pare i mare! No només s'ha de fer el millor possible. S'ha de fer bé. Aquestes petites personets són el millor que tenim.
Un escrit molt interessant.

Joan ha dit...

Hola, m'agradaria afiliarme amb tu, enviam un e-mail, gracies.

wslivews(arroba)live.com

*(arroba)= @

Anònim ha dit...

ErectZ is an all natural male enhancement product that is guaranteed to give you long nights of erotic erotic reach or your spinach back.
Far apart from many male enhancement products currently found on the peddle, ErectZ uses exclusively the safest expected ingredients to guarantee optimal results with no side effects.

[url=http://www.erectz.com/]male enhancement[/url]