dilluns, 28 de desembre del 2009

Els progressos del petit

                        N'Oriol ara farà 18 mesos i els seus progressos són evidents dia a dia. Un dels  més significatius ha estat el fet que ja fa un meset, més o manco,  menja sol, la qual cosa ens omple de satisfacció i ens lleva molta de feina. Però, el progrés significatiu dels darrers dies ha estat en la parla, i n'estam molt contents. Ja repeteix, a imitació de sa mare i de son pare, els cinc sons vocàlics, i ho fa molt bé. Una cançó que feim servir perquè aprengui les vocals és la següent:

                                        Aaaaaa, la mestra em fa quedar.
                                        Eeeeeee, jo li fugiré.
                                        Iiiiiiiiiiiiii, per un foradí.
                                       Oooooo, per un finestró.
                                       Uuuuuuu, pel forat del lloc comú.





                                  


                         

4 comentaris:

eternity ha dit...

Aquest infant que és el meu fillol està molt estimulat per les cançons, per la parla que se li dóna, pels padrins que li canten i li parlen moltíssim, té tanta estimulació que prest ens farà callar a tots quant comenci a parlar i ens deixarà plens de satisfacció, ànims mamà ho fas molt bé i el papà també.

Joan Lladonet ha dit...

Els progressos de n'Oriol són evidents, però el que ha de fer és conèixer els 8 sons vocàlics catalans. Ha de superar la coneixença només dels 5. Endavant!

Antònia ha dit...

Xisca, està clar que parles com a germana, ehhe, però és veritat que n'Oriol està estimulat, és una de les nostres funcions com a pares, estimular-lo per facilitar-li l'aprenentatge en tots els nivells. Gràcies per la teva resposta padrina jove del petit! Peça important per a ell també!

Antònia ha dit...

Padrí de n'Oriol, has de saber que voltros, tu i la mama, també heu estat peces claus en els seus progressos! I clar que ha d'aprendre els 8 sons vocàlics catalans, però tot just acaba d'arrancar, i s'ha d'anar poc a poc, per no saturar-lo! De fet, el so neutre també el fa! Gràcies per la teva col·laboració!!!