Des de la comissió Educació per a la salut se'ns va donar l'oportunitat als tutors i tutores que el nostre alumnat rebés un curset de formació sobre temes claus en l'època de l'adolescència com són: les drogues, el sexe, la violència i l'alimentació. Després, havien d'aprofitar els coneixements adquirits, sobre els diferents temes, per explicar-los a l'alumnat de 2n d'ESO del mateix institut, cosa que trob molt interessant, ja que pot ser una experiència molt enriquidora per a tots plegats. Sempre he pensat que, la notra feina com a educadors, no només passa per impartir continguts, sinó que també ha de tractar els aspectes transversals de les assignatures i així, preparar-los per a viure en societat.
Quan vaig parlar amb el grup sobre aquest fet els va interessar, fet imprescindible per a dur el projecte en marxa. Em vaig posar en contacte amb el coordinador del curset, Sergi Pallerols, i ens vàrem reunir per a fixar les dates.
Amb aquest projecte es pretén seguir treballant diversos temes dins el context de l'educació per a la salut en l'àmbit educatiu. Es pretén que sigui l'alumnat qui agafi tot el protagonisme de les activitats, actuant com a agents educatius i de canvi, mitjançant una eina educativa com l'educació entre iguals. Els avantatges de l'educació entre iguals són evidents, com el fet que hi hagi una similitud cultural, això condueix a una major credibilitat del que els estan contant, ja que s'hi senten més identificats.
El curs de formació durarà 10 hores. Es realitarà en hores de tutoria i en algunes altres. Els grups de segon d'ESO rebrà un taller de 4 hores.
La metodologia serà activa i participativa, basada en tècniques d'anàlisi de casos, pluja d'idees, debat i discussió. Així és més fàcil fomentar l'anàlisi crítica dels continguts i aconseguir canvis actitudinals positius.
Els objectius d'aquest curset són els següents:
-Oferir un model de sexualitat més ampli i adaptat a la diversitat interpersonal, lliure d'estereotips de gènere i falses creences.
-Fomentar la presa de decisions basada en l'interès personal.
-Millorar l'autoconeixement.
-Desenvolupar el pensament crític
-Prevenir conductes de risc.
Esperem que, d'aquesta formació, tots en sortim beneficiats. Esperam amb il·lusió el començament del curs. Quan acabi ja vos n' explicarem els resultats.
3 comentaris:
A fer feineta...
"Pas de mals rotllos"
Se suposa que els mals rotllos són tots els vicis i les equivocacions que es poden cometre entre la joventut. És ben interessant i sobretot serà ben útil per uns i unes alumnes que estiguin interessats a aprendre sobre com esquivar la droga, com usar bé el sexe, etc. Endavant!
Sí, n'estic convençuda! Demà mateix començam el curset!!
Publica un comentari a l'entrada